Categorieën
Uncategorized

MovieInsiders #321: Annette, House of Gucci, tick, tick… BOOM!, Top 5 Moderne musicals

Van La La Land tot Disney’s Tangled; in deze aflevering van MovieInsiders delen Gudo en John hun favoriete filmmusicals van deze eeuw tot nu toe. En die lijstjes bestaan uit beslist meer dan alleen maar kleffe kitsch.

Aanleiding is de release van twee verse musicaltitels die allebei spelen met de vorm van het genre. Op Netflix kan je nu kijken naar de ‘musical ín een musical óver een musical’ tick, tick…BOOM! met Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man) als het te jong gestorven talent achter de Broadwayhit Rent. En in het maffe Annette met Adam Driver en Marion Cotillard (nu in de bioscoop) is er ruimte voor opera, rock, ballades en…een loepzuiver zingende baby. Zijn deze films de moeite van het zien waard? 

00:00 Introductie en Feedback
06:37 Recensie: Annette
24:50 Recensie: House of Gucci
31:03 Recensie: tick, tick…BOOM!
50:02 Top 5: Moderne musicals
82:17 Vooruitblik

Één reactie op “MovieInsiders #321: Annette, House of Gucci, tick, tick… BOOM!, Top 5 Moderne musicals”

Beste Gudo en Joh,

Ik luister al jaren iedere week naar jullie podcast. Ik vind jullie podcast de beste podcast die Nederland heeft, omdat jullie het altijd leuk houden, maar ook structuur houden met leuke rubrieken zoals jay or nay, leuke top-5 lijstjes waar ik altijd weer van sta te kijken hoe jullie het verzinnen en jullie praten met veel kennis en liefde over het prachtige en tegenwoordig ondergewaardeerde medium, de film. Iedereen wilt maar series, series en nog eens series. Maar voor mij blijft de film beter.

De laatste aflevering is toch wel een aflevering over musicals en dat komt door de ‘origin story’ van Jonathan Larsson. De man achter Rent die nooit zijn musical heeft mogen zien en het succes van deze musical.
De musical is fantastisch. De eerste keer dat ik het zag was de film en ik was niet onder de indruk. Maar toen ik de soundtrack van de Broadway productie hoorde was ik ervan overtuigd. Deze musical is anders. De manier van zingen, de rijmen, hij gaat vele malen dieper dan ik gewend was van musicals en hij heeft schijt aan alle conventies.
Onderstaande link is een live opname van de musical die geschoten is op de laatste dag dat hij officieel in Broadway draaide in 2008. Ik adviseer te kijken en je snapt opeens waar Hamilton zijn inspiratie vandaan haalde.
https://www.youtube.com/watch?v=-uCUgiop1GQ&list=PL1712EC828784E00F

De kwaliteit is niet geweldig.
Stoor je je daar aan? Er is recentelijk een 25 jarig jubileum gevierd en dit is een zeer goede opname, maar niet met de magie van die broadway show.
https://www.youtube.com/watch?v=2jWa9A3w2FQ

Ik hoop dat op een dag dat Lin-Manuel Miranda het durft om een nieuwe verfilming te maken van Rent.

Door jullie heb ik ook weer eens, na jaren, Tangled opgezet. Die is op het Disney channel. Wat mij opviel, is dat het afspeelt in het prachtige sprookjes land met de naam Corona.
En dat is grappig. Want door corona en de tijdelijke sluiting van kappers, heb ik mijn haar maar laten groeien.
Vond ik grappig en leuk om te melden.

Ik vind jullie podcast erg goed en hoop dat jullie nog eventjes doorgaan.

Met vriendelijke groet,

Peter Beckers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.