Categorieën
Uncategorized

MovieInsiders #323: West Side Story, The Last Duel, Feedback

Zijn remakes van klassieke films per definitie inferieur aan het origineel? Gudo en John zagen de nieuwe versie van de musicalevergreen West Side Story en komen tot verrassende conclusies.
Op aanraden van luisteraars besloten de MovieInsiders ook het ‘vergeten’ epos The Last Duel met Matt Damon, Adam Driver en Ben Affleck alsnog een kans te geven. Flopte dit middeleeuwse #metoo-drama onterecht? En ook in deze aflevering, naar aanleiding van een kritische email: wanneer is er sprake van spoilers in een recensie? 

00:00 Introductie en Feedback
07:20 Recensie: West Side Story
35:04 Recensie: The Last Duel
51:24 Feedback en Vooruitblik

Één reactie op “MovieInsiders #323: West Side Story, The Last Duel, Feedback”

Prima bespreking van West Side Story!
Voor mij dé musical ever dus ik was erg te spreken over deze Spielberg remake.
Ik heb 2 zaken echter die voor mij in de bespreking onderbelicht waren of ontbraken.
Ten eerste de plek en uitvoering van Cool. Daar was ik eigenlijk het meest nieuwsgierig naar, wat Spielberg daarmee had gedaan. Want in de originele versie vind ik dat in zijn uitbundigheid, theatraliteit en qua choreografie/uitvoering en muziek magistraal. Ook de plek in het verhaal klopte volledig.
Je begrijpt mijn verbazing tijdens het bekijken en de teleurstelling (heel eerlijk; Riff en Tony over gaten springen ipv de Jets de gekte van zich af dansen in de onderwereld..pfff) …wat had ik graag gezien wat Spielberg ermee had gedaan (garage, gekte, opbouw, transformatie…). Nu snap ik de keuze beter. De relatie tussen Riff en Tony krijgt meer diepgang, Tony krijgt week meer diepte (dat was volgens mij de reden dat Spielberg hiervoor koos; the voice of reason..) en de politieke boodschap (gun control! Mooi!).
En toch, het knaagt… ben benieuwd of het bij jullie ook wat knaagt.

En verder…wie heeft het onzalige idee gehad om de ambitie te hebben om de nederlandse ondertiteling op rijm te doen????? Dat is voor mij zoiets als heiligschennis. Een posthuum excuus is op zijn plek (Sorry mr. Sondheim). Brrrrrr..

Maar algeheel gevoel over deze RE-make is positief.

Groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.