Categorieën
Uncategorized

MovieInsiders #324: Don’t Look Up, The Unforgivable, Passing, The Harder They Fall, The Velvet Underground, CODA

Voor wie een bioscoopbezoekje tijdens deze slepende avondlockdown-periode er niet in zit: de thuiskijkkanalen barsten uit hun voegen van de interessante films. Gudo en John bespreken onder meer The Unforgivable met Sandra Bullock, maar ook de snoeiharde western The Harder They Fall en het zwart-witdrama Passing. Maar is het alleen Netflix wat de klok slaat? Zeker niet!

Ook Apple TV+ voegde onlangs eindelijk weer wat fraais toe aan zijn nog bescheiden bibliotheek. Zo vraagt John aandacht voor de ‘vergeten’ tearjerker CODA, waarin een 17-jarig meisje klem zit tussen loyaliteit aan haar dove ouders en haar eigen ambities. Maar deze podcast begint met een recensie van Don’t Look Up waarin Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence de mensheid proberen te waarschuwen voor het naderende einde der tijden. Raakt deze cynische satire een gevoelige snaar of is de speelduur van 2,5 uur vooral gevuld met flauwe grappen?

00:00 Introductie en Feedback
05:59 Recensie: Don’t Look Up
25:26 Recensie: The Unforgivable
37:21 Recensie: Passing
47:12 Recensie: The Harder They Fall
55:24 Ook nog gezien: The Velvet Undergound, CODA
62:10 Vooruitblik

2 reacties op “MovieInsiders #324: Don’t Look Up, The Unforgivable, Passing, The Harder They Fall, The Velvet Underground, CODA”

Ik barst bijna van enthousiasme, zo graag wil ik Don’t Look Up zien. Het lijk me zo’n goed gemaakte film. Het grote doek, daar ga ik hem niet op zien. Maar een satire die tegelijkertijd iets te vertellen heeft, dat moet wel iets heel bijzonders zijn. Ik ga zeker met de kerst zitten kijken.

En daarmee wens ik jullie, Gudo & John, ook een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Ookal zijn er nog een paar weken te gaan (een letterlijk paar). En een maandje ertussenuit knijpen is heel begrijpelijk met een baby. Ik wens jullie veel succes!

Groetjes, De Negenjarige Filmfan Misja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.