Categorieën
Uncategorized

MovieInsiders #326: Top 10 Beste films van 2021

De champagneflessen kunnen pas worden ontkurkt als de MovieInsiders hun top 10 beste films van het afgelopen jaar met de wereld hebben gedeeld. Maar er valt meer te beleven in deze traditionele eindejaarspodcast. Zo is er de rubriek Jee of Nee, een ode aan het slechtste dat de cinema in 2021 te bieden had en een spelletje ‘raad je eigen recensie’. 
Gudo en John zagen een kleine 200 nieuwe titels, genoeg keuze dus voor hun persoonlijke lijstjes. Voldoende variatie gegarandeerd, met ruimte voor drama, musicals, animatie, satire en veel meer. Schopt Oscarwinnaar Nomadland het tot een hoge positie, vonden ze ruimte voor het spektakelstuk Dune en komt John als vanouds weer met iets aanzetten waar nog geen sterveling van heeft gehoord?

00:00 Nr. 11 en Introductie
09:49 Top 10: Beste films van 2021 (10-9)
20:31 Quiz: Raad je eigen quote
26:18 Top 10: Beste films van 2021 (8-5)
48:02 Jee of Nee
50:06 Top 10: Beste films van 2021 (4-3)
61:30 Slechtste films van het jaar
66:49 Top 10: Beste films van 2021 (2-1)
79:52 Vooruitblik

2 reacties op “MovieInsiders #326: Top 10 Beste films van 2021”

Beste Gudo en John,
Geweldige afsluiter van het jaar. Mooie lijstjes van jullie beide, maar vooral een mooi jaar geweest. Althans met het luisteren naar jullie rijk gevulde archief en de wekelijkse podcast aflevering. Blijf zo doorgaan en geniet van jullie momnet van pauze. Gudo jij alvast gefeliciteerd met het vaderschap en hoor jullie graag later in het jaar.

Vele groet,
Bjorn

Het duurde even voordat hij hier kwam. Er kwam nog een hoop tussen, ik kreeg corona, mijn broertje was jarig, kerst etc. Maar hier is hij dan: mijn recensie van Don’t Look Up (geschreven tijdens kerst):

Beste Gudo en John,

Ik heb Don’t Look Up gezien! Het was wel leuk, ik zou het een 7.5/10 geven. Hier een recensie:

Deze film is knotsgek als allereerste. Leonardo DiCaprio en Jeniffer Lawrence zijn de enige serieuze mensen in deze film (oh wacht, Rob Morgan ook) maar voor de rest, mmm. Vooral The Daily Rip was erg grappig door de memes die van Jeniffer Lawrence (Kate dus) worden gemaakt. De president was ook erg grappig, en vreselijk kwaadaardig (gelukkig werd ze opgegeten door een Bronkork, Brongiurne, Bronkorkiurne, nou zoiets). Ik vond alleen het personage Peter VRESELIJK irritant. Zijn stem ook, echt verschrikkelijk. Verder vond ik het personage van Jonah Hill een beetje een ⅗ sterren-personage. Niet zo zeer door het acteren, maar meer door het personage zelf. De plot is wel aardig en geloofwaardig, dus die krijgt wel ⅘. Een klein minpuntje, soms ging het van helemaal gek en los, naar serieus en emotioneel, en dat verliep niet altijd even soepel. Maar over het algemeen een goede wegkijker. Erg grappig, maar dat geldt niet voor het laatste kwartier (alhoewel, de post-credit scène was best grappig), dat was echt stevig. Bij mij kwam het niet zo zeer super hard binnen, maar ik ben ook niet een ik-huil-bij-elke-film persoon, dus ik begrijp dat het sommige mensen wel raakt. En eigenlijk verbaasde het einde me ook niet echt. Dus ⅘ en 7,5/10.

Dit was mijn recensie van Don’t Look Up. Gelukkig nieuwjaar en een fijne eindejaars-podcast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.