Categorieën
Uncategorized

MovieInsiders #337: Elvis, Top 5 Muzikale Biopics

Een biopic over Elvis Presley, maar toch ook weer niet. In zijn nieuwe audiovisueel uitbundige film Elvis kiest regisseur Baz Luhrmann voor een ongewone vertelconstructie: we zien het leven van The King door de ogen van zijn Nederlandse manager Colonel Parker, een bizarre rol van Tom Hanks. Pakt deze vondst wat Gudo en Jasper betreft goed uit? Na een pittige discussie duiken de heren wat dieper in de wereld van de muzikaal geladen biografische cinema. Dat universum barst uit zijn voegen van de clichés. Zijn er wel voldoende kandidaten voor een waardige top 5?  

00:00 Introductie
02:50 Recensie: Elvis
24:04 Top 5: Muzikale Biopics
47:55 Vooruitblik

Één reactie op “MovieInsiders #337: Elvis, Top 5 Muzikale Biopics”

Hallo, Gudo, John en nu ook Jasper!

Ik heb al een tijdje niet meer van me laten horen, het was een beetje fout gegaan met de Don’t Look Up review, het was trouwens zo’n 7/10. Een fantastische film. Maar dan alleen fantastisch als het gaat over de boodschap die het overbrengt. De humor was niet altijd grappig en ging soms te ver en verpeste het een beetje. Maar voor de rest een goede film.

Ik heb zojuist vrijkaarten voor Lightyear gewonnen, ik ga met mijn broertje van 8 en een vriend. Helaas wil mijn broertje graag naar de Nederlandse versie. Ik vind het niet heel erg, maar ik vind Engels toch fijner. En anders Japans. Of was dat alleen met anime…

Jullie podcast is een nieuw tijdperk in gegaan. En ik vind het prachtig.
Ik ben zelf nu ook betere en andere soorten films gekeken. Door jullie kijk ik heel anders naar films en besef ik me eindelijk hoe mooi films zijn. Helaas heeft mijn broertje dat nog niet, en hij zou waarschijnlijk The Theory of Everything EXTREEM saai vinden, dus zijn favoriete film is Hopper en de Hamster der Duisternis (met Buddy Vedder, in de Nederlandse Versie dan). Ik zit ook in een nieuw tijdperk en hoop ooit zelfs mijn eigen film te produceren. Ik heb zelfs al een scenario bedacht en alles uitgedacht. Het zijn nog gedachtes, maar ik wil die echt waar maken, want het staat bovenaan mijn bucketlist. En ik klink nu misschien dom. Maar ik denk na.

Ik houd van jullie podcast!

Groet, de inmiddels 10-jarige filmfan Misja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *