Categorieën
Uncategorized

MovieInsiders #348: Im Westen Nichts Neues, Wendell & Wild, Close, Interview Lukas Dhont en Top 5 Belgische films

Een kaakontsteking weerhield Jasper er niet van tegenover Gudo plaats te nemen in de MovieInsiders-studio voor een extra lange aflevering vol diepgravende filmanalyses. Eerst gaan de heren naar Duitsland voor een nieuwe en asgrauwe verfilming van de klassieke oorlogsroman Im Westen Nichts Neues, nu te zien op Netflix. Niet lang daarna verkennen ze België. Het prijswinnende Close over de kwetsbare vriendschap tussen twee 13-jarige jongens wordt uitgebreid behandeld. Niet alleen in de vorm van een recensie, ook door middel van een interview met de innemende regisseur en scenarist Lukas Dhont (die eerder Girl maakte). Hij is niet bang ook zíjn kwetsbaarheid te uiten. Een top 5 met Belgische filmparels mag vervolgens niet ontbreken.

00:00 Introductie
03:10 Recensie: Im Westen Nichts Neues
23:05 Ook nog gezien: Stromboli, The Takeover, Wendell & Wild en Andor
33:15 Recensie: Close (spoilervrij)
40:50 Interview: Close-regisseur Lukas Dhont
66:57 Vervolg recensie: Close (mét spoilers!)
78:00 Top 5: Belgische films
104:31 Vooruitblik

2 reacties op “MovieInsiders #348: Im Westen Nichts Neues, Wendell & Wild, Close, Interview Lukas Dhont en Top 5 Belgische films”

Hallo Gudo, John en Jasper!

Ik ben de afgelopen tijd (zo’n negen tot tien maanden) veel films aan het kijken door jullie podcast. Veel oude films, maar ook nieuwe meesterwerken van dit decennia. Ik probeer zelf ook te kijken: wat zijn mijn favoriete films nou eigenlijk?

Nu heb ik een lijst gemaakt op Letterboxd van alle films die ik ooit heb gezien gerankt, en ben ik er achter gekomen dat dat er maar 255 zijn! Ik schrok een klein beetje, maar ik denk dat het voor mijn leeftijd eigenlijk wel moet kloppen. Films die ik de komende weken ga kijken zijn: Drive My Car, Un Monde, A Seperation, 2001: A Space Odyssey en Nausicaa.

Door jullie podcast weet ik ook meer van films, super bedankt daarvoor!

Groeten, Misja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *